Search found 14 matches

by tmuecksch
Thu 13 Sep 2018 07:46
Forum: Tutorials and support
Topic: I give up
Replies: 15
Views: 3667

Re: I give up

Hi Stepp,

I had similar issues and also thought my RetroStone might be broken. I then installed a beta version of retrorangepi and the corruption issues were gone.

I highly recommend you to try this.

Best regards
tmuecksch
by tmuecksch
Tue 11 Sep 2018 11:00
Forum: Tutorials and support
Topic: Poor battery performance?
Replies: 3
Views: 1136

Re: Poor battery performance?

Just for the record:

As I already stated in this thread: viewtopic.php?f=19&t=1762#p3342
The situation has improved for me by using a beta version of retrorangpi instead of the latest stable version.
by tmuecksch
Mon 10 Sep 2018 22:13
Forum: Tutorials and support
Topic: ext4 errors - Retropie does not boot anymore
Replies: 9
Views: 2303

Re: ext4 errors - Retropie does not boot anymore

Hi Pierre,

I have recently installed a beta of retrorangepi and since then, I haven't had the error anymore.

Maybe it only is a bug in the latest retrorangepi version!


I've downloaded the beta here:
http://orangepi.club/showthread.php?tid=2668
by tmuecksch
Sat 8 Sep 2018 11:04
Forum: Tutorials and support
Topic: Poor battery performance?
Replies: 3
Views: 1136

Poor battery performance?

Hey guys, as already discussed in this thread: http://forum.8bcraft.com/viewtopic.php?f=19&t=1762 my RetroStone starts showing ext4 errors while booting if the battery might be low (the 2nd LED is NOT showing up). We assume that the battery may be low, because the errors disappear when I recharged t...
by tmuecksch
Sat 8 Sep 2018 10:46
Forum: Tutorials and support
Topic: Sound from headphone jack extremely quiet
Replies: 44
Views: 10397

Re: Sound from headphone jack extremely quiet

Do we lose our warranty if we do that procedure?
by tmuecksch
Fri 7 Sep 2018 19:02
Forum: Tutorials and support
Topic: Sound from headphone jack extremely quiet
Replies: 44
Views: 10397

Re: Sound from headphone jack extremely quiet

For me the headphone jack is very quiet too...
To be honest I have problems to understand and follow this thread.

Do we need to solder in order to fix the volume?? Or is there a software fix for that?
by tmuecksch
Fri 7 Sep 2018 13:23
Forum: Tutorials and support
Topic: ext4 errors - Retropie does not boot anymore
Replies: 9
Views: 2303

Re: ext4 errors - Retropie does not boot anymore

Hi Pierre, The problem is back... I just fully charged my RetroStone (LED4 turning on). Then I plugged in a LAN cable and started transferring ROMs, while the RetroStone was showing the EmulationStation Menu. After about 5 minutes suddenly the ext4 errors appeared on the display and the RetroStone s...
by tmuecksch
Thu 6 Sep 2018 21:35
Forum: Tutorials and support
Topic: ext4 errors - Retropie does not boot anymore
Replies: 9
Views: 2303

Re: ext4 errors - Retropie does not boot anymore

Yep. After charging it, it started working again. Well that's strange. Why doesn't the LED for the low battery status light up?
by tmuecksch
Thu 6 Sep 2018 19:49
Forum: Tutorials and support
Topic: Questions regarding battery and charging
Replies: 5
Views: 1261

Questions regarding battery and charging

Hey guys,

I got 2 questions:


1. How long is the battery supposed to work? What are your experiences - how long can you play?
2. Is it possible to play while the charger is plugged in?

Best regards
tmuecksch
by tmuecksch
Thu 6 Sep 2018 18:02
Forum: Tutorials and support
Topic: ext4 errors - Retropie does not boot anymore
Replies: 9
Views: 2303

Re: ext4 errors - Retropie does not boot anymore

Hi radiowaves.
Thanks for the response. I have charged the RetroStone for about 5 hours before I had the problem. So I think this might not be the cause. I will retry the charging and report back.

BTW: I'm using a 5V 2,4A charger.

Best regards
tmuecksch