Changing discs PS1?

Present yourself, make suggestions, tell what you think of the project, ask your general questions
Post Reply
zombieplasticclock
Posts: 2
Joined: Tue 9 Apr 2019 06:00

Changing discs PS1?

Post by zombieplasticclock » Tue 9 Apr 2019 06:03

Been wanting to play RE2 and Parasite Eve, but not sure if the emulator can swap discs. Does anyone know if it can, and how?

Sakib
Posts: 60
Joined: Wed 19 Dec 2018 14:43

Re: Changing discs PS1?

Post by Sakib » Tue 9 Apr 2019 20:02

Hi,
Check if this video helps ..
https://www.youtube.com/watch?v=xX7_HaxO2IU

zombieplasticclock
Posts: 2
Joined: Tue 9 Apr 2019 06:00

Re: Changing discs PS1?

Post by zombieplasticclock » Sat 13 Apr 2019 20:34

Sakib wrote:
Tue 9 Apr 2019 20:02
Hi,
Check if this video helps ..
https://www.youtube.com/watch?v=xX7_HaxO2IU
Sorry for the slow reply, gave it a try and it worked! Thanks a lot.

To summarize what the video suggested, when prompted to change discs for Policenauts/MGS/RE2/whatever, first you press Select + X to load the RetroArch menu, then scroll to the near bottom for the option "Disk Index". Then select "Disk Cycle Tray Status" to "eject" the emulated disk. Then, select "Disk Image Append", and locate the iso file for disk 2/3/etc. for the game you're playing. You'll find it under home-pi-RetroPie-roms-psx.

Sakib
Posts: 60
Joined: Wed 19 Dec 2018 14:43

Re: Changing discs PS1?

Post by Sakib » Tue 16 Apr 2019 14:52

Thanks for the summary :D

Post Reply